Omuz Artroskopisi

Omuz Artroskopisi

Omuz artroskopisi, omuz eklemi içine artroskop adı verilen bir cerrahi alet yardımıyla yapılan bir cerrahi işlemdir. Artroskopi, küçük kesilerdenomuz artroskopisi girilen ince bir kamera ve cerrahi aletlerle eklem içini görüntülemek ve tedavi etmek için kullanılan bir tekniktir. Omuz artroskopisi, omuz eklemi içindeki problemlerin teşhis edilmesi ve tedavi edilmesi amacıyla gerçekleştirilir.

Omuz Artroskopisi Hangi Cerrahi İşlemlerde Uygulanır ?

Bu cerrahi teknik aşağıdaki durumlarda uygulanmaktadır:

– Omuzun temel hareketlerini sağlayan Rotator manşet tendon yırtığının onarımında

– Tekrarlayan omuz çıkığında labrum yırtığının (Bankart Lezyonu) onarımında uygulanmaktadır.

– Subakromial sıkışma sendromunda akromion adı verilen kemik yapının altındaki sahanın genişletilerek rotator manşet tendonlarına olan baskının azaltılmasında (sıkışma yaratan akromionun törpülenmesi) kullanılmaktadır.

– Donuk omuzda eklem hareketlerini kısıtlayan yapışıklıkların temizlenmesi ve sebep olan yapıların gevşetilmesinde

– Biseps tendinitinde (tendonun yaralanması ve yıpranmasında) tendonun gevşetilmesi veya tendonun kemiğe yeniden tespit edilmesinde

– Omuz eklemi içine uzanarak glenoid adı verilen omuz yuvasının üst tarafına yapışan Biseps tendonunun yapıştığı yerdeki hasarın ya da ayrılmanın (SLAP Lezyonu) onarımında

Ameliyat sonrası dönemde, fizik tedavi ve rehabilitasyon programına uyum sağlamak önemlidir. Bu program, omuzun hareketliliğini geri kazanmaya, güçlendirmeye ve fonksiyonunu iyileştirmeye yardımcı olur.

Detaylı bilgi ve Randevu için tıklayınız.